Nacht van de NachtNvdNacht

Jaarlijks worden er tijdens de Nacht van de Nacht (de laatste zaterdag van oktober) nachtwandelingen in het duingebied van Wijk aan Zee en Heemskerk georganiseerd om bewustwording omtrent lichtvervuiling te creëren.

Projecten basisscholen

Jaarlijks bieden wij basisscholen in Beverwijk en Heemskerk de mogelijkheid om mee te doen aan eenmalige projecten.

Mode en RecyclenProject Mode en Recyclen

In het schooljaar 2015-2016 deden 10 basisschoolgroepen mee aan het project ‘Mode en Recyclen’. Leerlingen kregen een gastles over de kosten van kledingproductie. Ze leerden welke grondstoffen hier voor gebruikt worden en wat er voor nodig is om de kleding naar Nederlandte brengen. Vervolgens namen zij oude kleding mee om dit te gaan recyclen naar een nieuwe fashion waardige outfit. Het project werd afgesloten met een modeshow waarin de leerlingen hun creaties op de catwalk vertoonden. De prijs ‘Beste Fashion Creatie’ werd gewonnen door basisschool de Sterrekijker en de prijs ‘Best Gerecyclede outfit’ ging naar basisschool de Wilgeroos.

Milieubende

In het schooljaar 2014 – 2015 was dit het project ‘Milieubende’. Leerlingen werden tijdens dit project in de les verrast door twee acteurs die in de klas een toneelstuk over het milieu opvoerden. Daarna gingen leerlingen zelf aan de slag om een manier te verzinnen om het milieu een handje te helpen. De winnaar van dit project was groep 7 van het Kompas, zij zamelden geld in voor zonnepanelen op het dak van de school. De tweede prijs ging naar ’t Kraaienest, zij bedachten spreuken voor op shampooverpakkingen die er voor zorgden dat mensen minder lang zouden douchen. De derde prijs was voor de Zevenhoeven, zij wilden prullenbakken in de buurt van de school beschilderen zodat mensen hun afval hier sneller in zouden gooien. Als prijs hebben zij dit idee zelf uit mogen voeren.